Googletin Osso Buco reseptin saadakseni veal shankin suomennoksen. Yllätyksekseni ruoka liitettiin resepteissä mafiamiehiin. Minulle nimestä tulee jostain syystä mieleen lapsuuteni Spede Showt. Mahtoikohan Loirilla kumppaneineen olla sketsi aiheen tiimoilta. Jos joku muistaa, niin tietoa otetaan mieluusti vastaan, jäi nääs aihe häiritsemään.
Osso Buco
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 kokonaista neilikkaa
- sideharsoa ja puuvillalankaa sitomiseen
- 4 vasikanliha/ naudanpotkaa (veal shanks), n. 1 kg / 2.2 paunaa
- merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
- vehnäjauhoja leivitykseen
- 1.2 dl / 1 / 2 kuppia kasviöljy
- 1 pieni sipuli kuutioituna
- 1 pieni porkkana, kuutioituna
- 1 varsi selleri, kuutioituna
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2.4 dl / 1 kuppi kuivaa valkoviiniä
- 7.2 dl / 3 kuppia kanalientä
Kääri rosmariini, timjami, laakerinlehti ja neilikka sideharsoon, sido nyytti puuvillalangalla.
Kuivaa vasikanpotkaviipaleet talouspaperilla, sido puuvillalanka potkapalasten ympärille, jotta pysyvät kasassa valmistuksen ajan. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla, leivitä vehnäjauhoissa, karistele ylimääräiset jauhot pois.
Lämmitä valurauta-
tai muussa padassa kasviöljy savuavan kuumaksi, lisää vasikanpotkat
ja ruskista molemmilta puolilta. Siirrä
vasikanpotkat sivuun, lisää pataan sipuli, porkkana ja sellerikuutiot.
Mausta suolalla. Kuullota kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää tomaattipyree. Siirrä vasikanpotkat takaisin pataan, lisää valkoviini,
anna porista kunnes neste on kiehunut
noin puoleen alkuperäisestä. Lisää maustenyytti ja reilu
puolet kanalliemestä, anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä. Kääntele lihajöllejä, + lisää
kanalientä kiehumisen aikana sen verran, että viipaleet melkein peittyvät, anna
hautua kannen alla n. 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta. Siirrä valmiit potkaviipaleet tarjoiluastiaan, poista varovasti puuvillalangat ja lusikoi
liemikeitos lihasiivujen päälle, koristele silputulla persiljalla ja sitruunan
kuoriraasteella. Tarjoa riisin tms. mielilisukkeen kera.
Voi ei, uskaltaako kokeilla? Lopputulos on varmaan fantastinen!
ReplyDeleteKokeilemaan vaan, eipä juuri helpompaa ateriaa, joskin valmistus kestää hieman pidempään.
ReplyDelete