Alkuperäiseen rosolliinhan kuuluu kaiketi silli. Meillä sillit tarjoillaan erikseen, ja rosolli on puhtaasti juurespohjainen salaatti. Valmistan rosollin yleensä aattoaamuna, porkkanat ja perunan keitän valmiiksi edellisenä iltana.
Rosolli
- 2 keitettyä perunaa
- 3 keitettyä porkkanaa
- 3 etikkapunajuuria
- 2 maustekurkkua, kosher dill
- 1 Granny Smith omenaa
- 1 sipulia
- suolaa jos maku niin vaatii
Kastike:
- 2 dl kuohukermaa löysähkönä vaahtona
- ripaus valkoviini- tai shampanjaviinietikkaa
- muutama palanen punajuurta värjäämiseen, valkopippuria
Keitä perunat ja porkkanat. Kuori jäähtyneet juurekset, pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi, sekoita ja jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile kastike erillisestä astiasta.
No comments:
Post a Comment