Lauantai-iltamme ateria noudatteli savuteemaa. Suomesta hankitussa kalan savustuspussissa valmistettua lohta (savustuspusseja saa myös Suomikaupasta ja ainakin jossain vaiheessa myös Trader Joe'sta), lisukkeena savupekonilla maustettua ruusukaalia. Lisäksi lämmintä perunasalaattia, tämä tosin ilman savun makua. Olipa todella herkullista, jopa siinä määrin, että jaksan tätä naputella aikaisin sunnuntaiaamuna, vaikka nukkuakin voisi!
Oli niin kiire syömään, että ruokahalua herättävän asettelun sijaan tuli räiskästyä ruoat lautaselle. Mutta hyvää oli!
Lohta savustuspussissa
HUOM! Käyttämämme pakkaus antaa 40-45 minuutin kypsennysajan. Ainakin kaasugrillissä kala kypsyy noin puolta lyhyemmmässä ajassa.
Ruusukaalia pekonin ja sipulin kera
Pilko pekoni ja pistä pannuun ruskistumaan, pidä lämpötila kohtuullisena, jotta pekoninrasva ei ala käryämään. Poista ruusukaalin kannasta tummunut pinta, leikkaa neljään osaan pituussuunnassa. Silppua sipuli.
Paista pekoni kullanruskeaksi, poista reikäkauhalla pannusta ja siirrä talouspaperille. Lisää pannuun pekonirasvan joukooon oliiviöljyä ja voita, pari ruokalusikallista kutakin. Kuullota sipulia hetki, lisää ruusukaalit ja paista keskilämmöllä n. kymmenen minuuttia niin että ruusukaali saa hieman paistoväriä, mutta pysyy yhä rapeana. Lisää hienonnettu pekoni ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoile melko välittömästi.
Lämmin perunasalaatti
Sekoita kastikeaineet, lisää pottujen joukkoon, kääntele kastike hyvin kahdella lusikalla nostelemalla jotta perunoiden rakenne ei hajoa. Nauti joko heti tai jääkaappikylmänä, molemmat versiot ovat hyviä, totean täällä maha kylmää perunasalaattia pullollaan.
Lohta savustuspussissa
- Kalan savustuspussi
- Lohifile
- Meri- tai kosher suolaa
- Mustapippuria myllystä
HUOM! Käyttämämme pakkaus antaa 40-45 minuutin kypsennysajan. Ainakin kaasugrillissä kala kypsyy noin puolta lyhyemmmässä ajassa.
Ruusukaalia pekonin ja sipulin kera
- Vajaa 5 dl ruusukaalia (1 pint brussels sprouts)
- 4-5 siivua pekonia
- Keskikokoinen sipuli (+ salotttisipulia jos talosta löytyy)
- Oliiviöljyä ja voita
Pilko pekoni ja pistä pannuun ruskistumaan, pidä lämpötila kohtuullisena, jotta pekoninrasva ei ala käryämään. Poista ruusukaalin kannasta tummunut pinta, leikkaa neljään osaan pituussuunnassa. Silppua sipuli.
Paista pekoni kullanruskeaksi, poista reikäkauhalla pannusta ja siirrä talouspaperille. Lisää pannuun pekonirasvan joukooon oliiviöljyä ja voita, pari ruokalusikallista kutakin. Kuullota sipulia hetki, lisää ruusukaalit ja paista keskilämmöllä n. kymmenen minuuttia niin että ruusukaali saa hieman paistoväriä, mutta pysyy yhä rapeana. Lisää hienonnettu pekoni ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoile melko välittömästi.
Lämmin perunasalaatti
- 1/2-1 kg ohutkuorisia puikulaperunoita (fingeling) tai uusia perunoita
- Reilu 1 tl sinapinsiemeniä ( jos talosta löytyy, ei välttämätön. mutta antaa mukavan makulisän kun jauhautuu suussa)
- 2 reilua rkl Dijon sinappia
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl shampanjaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2-3 rkl siputtuja tuoreita korianterinlehtiä (cilantro)
Sekoita kastikeaineet, lisää pottujen joukkoon, kääntele kastike hyvin kahdella lusikalla nostelemalla jotta perunoiden rakenne ei hajoa. Nauti joko heti tai jääkaappikylmänä, molemmat versiot ovat hyviä, totean täällä maha kylmää perunasalaattia pullollaan.
Kuvan salaatissa on valko- ja punakuorisia sekä purppuraperunoita
No comments:
Post a Comment