Monday, January 17, 2011

Marianne -Brownies muunnelma

Selailin Ilta-Sanomien Ruokala -osiota, jossa mielihaluni herätti Mariannebrownie -resepti. Aineksiin kuuluu nimen mukaisesti Marianne -rouhetta, jota täältä USA:sta ei saa. En ole kyseistä tuotetta käyttänyt, se on tullut Suomen markkinoille vasta muuttoni jälkeen. Eli kokolailla arvailun puolelle meni oma rouheviritelmäni. Mutta super hyvää tuli silti!
Päädyin tekemään oman sovellukseni reseptistä seuraavasti:

Brownies à la Marianne

  • 125 g huoneen lämpöistä suolatonta voita
  • 1.25 dl hienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2.25 dl vehnäjauhoja
  • 0.75 dl maitokermaa (1/3 kermaa, 2/3 maitoa)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 60 g suklaata rouhittuna tai leivonta-"chippeinä"(semi sweet)
  • 75 g Mariannerouhetta (ohje alla)

Sekoita puolet sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat ja loput sokeri vaahdoksi. Yhdistä voimakkaasti vatkaten  munavaahto voivaahtoon pienissä erissä. Lisää sitten vuorotellen jauholeivinjauheseosta sekä maitoa taikinaan käännellen. Lisää lopuksi mariannerouhe ja suklaa sekä vaniljauute.
Laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18x28x4 cm / 7x11x1.5 tuumaa). Paista n. 175 C (350 F) n 40-45 minuuttia

Mariannerouheentapainen (yhteismäärä brownies taikinaan ja kuoruutteeseen)
  • 60 g ( noin 12 kpl, yllä kuvassa millaisia käytin) piparminttukarkkeja
  • 90 grammaa maitosuklaata
Hienonna aineet yleiskoneessa muruiksi, meteli on aika kamala, joten kuulosuojaimet tai ainakin varoituksen sanat lähellä olijoille lienevät paikallaan.
Kuorrutus
  • 1 dl kermaa
  • 100 g suklaata (semi-sweet)
  • 75 g Mariannerouhetta
Laita kerma kattilaan tai vesihauteeseen ja lämmitä liki kiehuvaksi, ota levyltä. Lisää suklaa ja anna sulaa seokseen. Sekoita lopuksi mariannerouheentapainen jäähtyneeseen suklaa-kermaan. Kuorruta jäähtynyt brownies levy soossilla, anna jähmettyä jääkaapissa.

No comments:

Post a Comment