Täällä USA:ssa kondensoitua maitoa myydään ruokakaupoissa, säilyketölkeissä yleensä leivonta-ainesten tuntumassa. Mutta jos oma kauppa ei maitoa tarjoa, voi sen aina valmistaa myös itse.
Condensed Milk
- 4.8 dl maitojauhetta, mieluiten täys- tai kevytmaito, mutta rasvatonkin menettelee (2 cups powdered milk)
- 4.8 dl hienoa sokeria (2 cups)
- 1.8-2.4 dl kiehuvaa vettä (3/4-1 cup)
- n. 60 grammaa voita (2 Oz)
- Muutama droppi vaniljauutetta
Lisäinfoa kondensoidun ja "haihdutetun" (evaporated) maidon eroista ja käyttökohteista saa täältä.
P.S: Tuo reseptissä käyttämäni tölkillinen vetää piripintaan n. 3 dl, vaikka verkkokonverttori antaakin ihan toiset lukemat.
Ai niin, kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita ihan (ja varsinkin) satunnaisilta lukijoilta!
Hyvä että tällekin on resepti! Mikäli kondensoitua maitoa ei kuitenkaan jaksa tehdä itse, sitä näyttää monesti Suomessa löytyvän etnisistä ruokakaupoista.
ReplyDeleteHei Elina, ja kiitos vinkistä! Olenkin saanut muutamia kyselyjä asian tiimoilta, nyt osaan vastaisuudessa ohjata paremmin oikeille ostospaikoille!
ReplyDelete