Amerikkalainen maku lienee tottunut keskimäärin suomalaista makeampaan ja kosteampaan kuivakakkuun, tähän reseptiin tulee mukaan tujaus sitruunan mehua, mikä kostuttaa kakkua mukavasti pitäen maun silti raikkaana.
Sitruunakakku
(suluissa käyttämäni määrät kahdelle pikkuvuoalle, halkaisijaltaan n. 19 cm)
- 200 g voita (266 g)
- 2 dl sokeria (2.66 dl)
- 3 kananmunaa (4)
- 1 tl vaniljauutetta (reilu 1 tl) TAI 2 tl vaniljasokeria (reilut 2 1/2 tl)
- 2 tl leivinjauhetta (reilu 2 1/2 tl)
- 3 dl vehnäjauhoja (4 dl)
- 1 raastetun sitruunan kuori ja mehut
Laita uuni 175 C (345 F), voitele ja jauhota vuoka (vuoat). Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen, sekoita hyvin taikinaan. Sekoita raastettu sitruunankuori ja mehu ynnä vaniljauute taikinan joukkoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja kääntele hyvin taikinaan, pistän jauhot yleensä sihdin läpi, niin eivät paakkuunnu niin helposti. Paista uunin keskiosassa n. 50 minuuttia.
No comments:
Post a Comment