- n. 1 dl kerman ja kahvijuoman sekoitusta; 3/4 osaa kermaa, 1/4 osa kahvijuomaa
- n. 1.5 dl suklaata, semi sweet
- 1/4-1/2 dl piparminttu muruja, Peppermint Crunch baking chips, vastannee Marianne rouhetta + rouhetta koristeluun
Ja sitten varsinaiseen, otsikonmukaiseen teemaan. Nimittäin kakkusia valmistaessani resepti alkoi tuntumaan kokolailla tutulta, ikään kuin vasta käytetyltä. Päädyin vilkaisemaan noin vuosi takaperin Iltasanomista nappaamaani Marianne Brownies reseptiä, varsin samankaltaisia ovat raaka-aineiltaan.
Mikä sitten on kakun ja brownies -leivonnaisen ero? Seuraavassa tietopläjäys Amerikan herkusta: Suklaa brownies ovat koostumukseltaan varsin tiivistä, ikään kuin kakun ja pikkuleivän sekoitusta.
Hesarin juttuun, mokkaneliöiden reseptiin, Marianne "Brownies" reseptiin sekä Wikipedian tietopähkinään browniesseistä pääset klikkaamalla jutun linkkejä.
P.S. Lapsuuden makumuistoista; hyvää oli tälläkin kerralla, mutta tietynlainen särmä tästä puuttuu. Ehkäpä tumman suklaan lisääminen taikinaan toisi kaipaamaani karheutta reseptiin, sitä paitsi silloin leinonnainen alkaisi muistuttaa brownieta.
Olen samaa mieltä kanssasi, mokkapalat kuuluvat lapsuuteen ja sopii lasten leivottavaksi. Harmi, että sinulla ei ollut tomusokeria, minusta se kuuluu kuorrutukseen ja ne kookoshiutaleet!!! Ruotsalaiset laittavat usein sulatettua suklaata mokkapalojen taikinaan, mausta tulee parempi ja vahvempi. Halauksin, toinen ruokatäti.
ReplyDeleteHei Sofia,
ReplyDeleteJuu, tomusokeri oli varmasti se puuttuva juttu ja tuo suklaa tosiaankin toisi leivonnaiseen särmää!