Bok Choi kuuluu googletusteni mukaan kaalin sukulaisiin, sekä maku että koostumus ovat samankaltaisia. Vihanneksen suosio perustuu maun lisäksi sen erinomaiseen ravintokoostumukseen; alhainen kalorimäärä yhdistettynä vitamiinien ja hivenaineiden kaartiin.
Valmistin lounaan about seuraavalla reseptillä:
- 3 rkl seesamiöljyä
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa suikaloituna tikuiksi
- hieman suolaa
- noin puoli kiloa baby bok choyta huuhdeltuna*
- n. 300 g (3/4 paunaa) parsakaalin kukintoja siivuina
- loraus soijasoossia
- 2 rkl agave siirappia tai sokeria/hunajaa
- 1-2 dl (1/2 - 3/4 kuppia) cashewpähkinöitä, paahdetuina erillisellä pannulla
* Baby bok choyn saa helposti huuhdeltua siten, että leikkaa niput pitkittäissuunnassa kahtia, jolloin vihanneksen ydin paljastuu (samaan tapaan kuin purjossa). Huuhtele hyvin, jotta mahdolliset multakokkareet irtoavat. Silppua valkoiset varret poikittain ja lehdet parhaaksi katsomallasi tavalla.
P.S. Sittemmin oivalsin, että olin vihannesta syönyt useamman kerran, se on kiinalaisen keittiön perusraaka-aine. Suikaloidut varret muistuttavat kypsennettyinä kovasti sellerin varsia ulkonäöltään, joskin maku on täysin erilainen.
Bok Choy on suomeksi pinaattikiinankaali, niin hullulta kuin se kuulostaakin :)
ReplyDeleteSuurkiitos!! Tosiaan mielenkiintoinen nimi :)
Delete