- 3 kananmunaa
- 8 munankeltuaista
- 1.2 l (5 kuppia) maito-kerma sekoitusta (pistin puolet maitoa, toisen puolen kuohukermaa)
- 3.6 dl (1 1 / 2 kuppia) sokeria
- 1 1 / 2 tl vanilja uutetta
- 6 croissanttia, mieluiten kuivahtaneita
- 2.4 dl (1 kuppi) rusinoita (käytin rusinoiden puutteessa hienonnettuja luumuja, sopivat hyvin vuodenaikaan)
Kuumenna uuni 175 C/ 350 F asteeseen. Sekoita kananmunat, keltuaiset, kerma-maitoseos, sokeri ja vanilja. Halkaise
croissantit kahtia vaakasuunnassa. Voitele n. 24 x 38
cm uunivuoka, laita astiaan viipaloitujen croissanttien
pohjat, lisää sitten rusinat
(luumut), sekä croissantien yläosat
(ruskea puoli ylöspäin). Varmista että rusinat (luumut) jäävät piiloon kerrosten
väliin, jotteivät pala paistamisen aikana. Kaada munamaitoseos
croissanttien päälle ja anna liota
10 minuuttia, painaen kevyesti.
Aseta uunivuoka isompaan, kuumaalla vedellä täytettyyn uunipannuun, veden tulee peittää paistovuoan reunoja noin 2-3 cm verran. Peitä uunivuoka alumiinifoliolla siten, että se ei kosketa vanukasta. Leikkaa muutamia reikiä folio, jotta höyry pääsee poistumaan. Paista 45 minuuttia. Poista folia ja paista toiset 40-45 minuuttia tai kunnes vanukas kuohahtaa ja munamaitoseos on jähmettynyt. Poista uunista ja jäähdytä hieman. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Nam!
Aseta uunivuoka isompaan, kuumaalla vedellä täytettyyn uunipannuun, veden tulee peittää paistovuoan reunoja noin 2-3 cm verran. Peitä uunivuoka alumiinifoliolla siten, että se ei kosketa vanukasta. Leikkaa muutamia reikiä folio, jotta höyry pääsee poistumaan. Paista 45 minuuttia. Poista folia ja paista toiset 40-45 minuuttia tai kunnes vanukas kuohahtaa ja munamaitoseos on jähmettynyt. Poista uunista ja jäähdytä hieman. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Nam!
Kyllä sinulla on ideoita! Hyvä juttu käyttää croissantteja. Pikaista paranemista! Flunssa voi olla niin rasittavaa.
ReplyDelete