Vajaan viikon verran olenkin yrittänyt olla Atkins -tyyppisellä dietillä (ei puhdas Atkins), mutta juhlahoukutukset ovat romahduttaneet hyviä tarkoituksiani toistuvasti. Ruokavalioni on ollut pääosin varsin kanamuna-juusto-linjalla, saapas nähdä millaiset arvot tulee seuraavassa lääkärintarkastuksessa. Raportoin laihdutus- ym. tuloksista sitten jahka raportoitavaa on.
Häränhäntäpata
- 1-2 kiloa valmiiksi paloiteltuja häränhäntiä
- 2 isoa sipulia, kuutioituina
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuina
- 1 nippu tuoretta timjamia
- 2 rkl punapippurihiutaleita
- 4 tl paprikajauhetta
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl tabascoa (Hot Sauce)
- reipas litra vähäsuolaista lihalientä
- 4 tl tomaattisosettaä
- 2 rkl suolaa
- 2-3 dl pakastettuja Lima papuja (Phaseolus lunatus)
Kaada marinoitunut sörsseli pataa, lisää vettä juuri sen verran, että häränhännät peittyvät, lämmitä kiehuvaksi. Lisää puolen tunnin välein vuorotellen lihalientä ja vettä sen verran, että häränhännät peittyvät. Jatka keittämistä seuraavat pari tuntiä. Lisää pavut ja tomaattisose sekä, jos tarpeen, lisää lihalientä. Kuori mahdollinen rasva pinnasta, tarkista suola. Tarjoile keitetyn riisin kera.
No comments:
Post a Comment