Monday, October 25, 2010

Kermaista pastaa sienien kera

Onkohan niin, että uunin(kin) tarpeellisuuden tajuaa vasta kun sitä ei ole. Täällä suunnassa tämä uunittomuus alkaa jo käydä epätoivoiseksi!

Viikonloppuna tuli kokkailtua kaikenlaista; mielikuvitus lentää kun soveltaa uunissa kypsennettävistä ruoista keitosversioita. Kuten esim. lihapullat, jotka olen tottunut paistamaan uunissa. Jäätelokauhalla muotoilemani lihapullat ovat noin mandariinin kokoisia, mikä ei pannulla paistaessa ole optimiannos tasaisen kypsymisen kannalta. Niinpä päädyin paistamisen päätteeksi keittämään pallerot tomaattikastikkeessa, lopputulos oli erinomainen. Mutta valokuvaus unohtui taas, joten palaan aiheeseen seuraavalla valmistuskerralla.

Sienipasta -tekeleestäni sen sijaan tuli kuvat otettua, joten laitan myös ohjeen mukaan.


  • reilu pauna pastaa (n. 1/2 kg), käytin kokojyväpastaa, hyvää oli!
  • reipas paunallinen baby portabella sieniä (n. 600 g) tai muita sieniä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • vajaa 1/2 kuppia (n. 1 dl) salottisipulia (tavallinenkin menettelee)
  • 2 rkl tuoreita timjaminlehtiä hienoksi silputtuna
  • 1/2 kuppia (reilu 1 dl) kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 kuppia (reilu 1 dl) vispikermaa (heavy cream)
  • oliiviöljyä paistamiseen ja pastan sekaan jottei paakkuunnu
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • annoksen pinnalle Parmesaania maun mukaan

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sienet ja ruskista paistinpannussa. Pilko salotti ( tai tavallinen sipuli), pistä sienten sekaan paistumaan kun sienet ovat kutistuneet ja saaneet hieman väriä. Anna paistua muutama minuutti ja lisää valkosipuli ja timjami, anna valkosipulin kuulottua. Lisää valkoviini + anna kiehahtaa. Lisää kerma ja loput mausteet + anna kiehahtaa kunnes soossi paksuuntuu hieman. Lisää lopuksi keitetty pasta. Tarjoile juustolastujen tai -raasteen kera.

No comments:

Post a Comment