Koska olen paistetun silakan ystävä, korvaavana kalana täällä USA:ssa turvaudun smelt'iin, mikä sanakirjan mukaan on siis kuore. Tulipa muuten lopultakin selville mistä lajista lapsuuden "Vedetään nuottaa" -laulussa oli kyse.
Jonkun suomalaisministerin rouva oli ruoanlaittajana ansioitunut, hän paistoi tarinan mukaan silakat hapankorppujauhossa. Ansioituneena idearyöstäjänä tartuin syöttiin, onnekseni paikallisesta ruokakaupastamme löytyy pakastettujen kuoreitten lisäksi myös Finn Crisp -hapankorppuja.
Paistetut kuoreet:
- Pussillinen ( n. 450 g / pauna) kuoreita (Smelt)
- n. 1/3 paketillista hapankorppuja
- 1 kananmuna
- suolaa
- musta tai valkopippouria maun mukaan
- voita paistamiseen
Hienonna hapankorput yleiskoneessa, lisää jauhoihin mausteet. Kuivaa kalat, riko kananmunan rakenne haarukalla ja dippaa siinä kala, leivitä hapankorppuseoksessa. Paista runsaanlaisessa voissa keskilämmöllä kypsäksi. Tarjoile esim. uusien perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.
Meikäläisellä oli taas niin kiire syömään, että valokuvan otto unohtui, harmitus! Mutta hyvää oli, ja vieläpä sangen edullista!
Lisätietoa kuoreista Riistan- ja kalantutkimus -laitoksen webbisivuilta
No comments:
Post a Comment