Kaikkien TV -ruokaohjelmien kuningatar Paula Dean antoi ohjelmassaan vinkin kuinka valmistaa Creme Fraichea kun resepti sitä vaatii, mutta paikallinen ruokakauppa ei pysty tuotetta tarjoamaan. Alla lisäksi ohjeet kirnupiimällle sekä sour creamille. (Sitä pystyykö itsetehtyä sour creamia käyttämään creme fraichen pohjana en ole testannut)
Creme Fraiche:
- 2,4 dl kuohukermaa (1 cup heavy cream)
- 2 rkl (30 ml) sour creameä
Sekoita kerma ja sour cream, peitä astia muovikelmulla ja anna seistä huoneen lämmössä 12-24 tuntia.
Kirnupiimä (buttermilk)
- 2,4 dl (1 cup) maitoa
- 1 tl ( 5 ml) valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
Sekoita aineet keskenään, anna veätytyä huoneenlämmössä 5 minuuttia
Sour Cream
- 1,8 dl (3/4 cup) maustatamonta yogurttia
- 0,6 dl (1/4 cup) voita
Sulata voi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, sekoita jugurttiin. Jäähdytä jääkaapissa tunnin ajan.
Lähde: Foodnetwork/ Paula Dean
Creme Fraichea olen kaivannut taalla. Silla oli niin helppo tehda kivoja kastikkeita. Kiitos tasta!
ReplyDeleteOkei, mutta kun sour creamia saa kaupasta niin mitä suomalaista ruoka-ainetta korvaamaan tuo kotitekoinen on tarkoitettu? Nyt tuntuu että mulla ei sytytä!
ReplyDeleteSour Cream ohje lienee lähinnä hätävaraksi, jos sitä ei kaapista löydy ja kiiruusti pitäisi saada (valmistuu n. tunnissa).
ReplyDeleteSour Creamia en muista Suomessa kaupoissa kuitenkaan nähneeni, eli ehkä ohjeesta on esim. paluumuttajille tai muiden maiden asukeille hyötyä :))