Saturday, January 22, 2011

Oprah'in herkkua: Limettipiirakkaa

Eilinen sujui kokolailla kokkailun merkeissä. Tätä nykyä jopa perheeni muistaa minua paremmin, että keitoksista pitää ottaa valokuvia, homma joka minulta tuppaa unohtumaan pääsääntöisesti. Ja ilman valokuvia en oikein jaksa blogiakaan päivittää.
Eilen siis tuli räpsäistyä muutama kuva aikaansaannoksistani, joista tässä esittelen huippumaukkaan limettipiirakan. Piirakan virallinen nimi on Mar-a-Lago Key Lime Pie. Herkku on peräisin Donald Trump'in Mar-a-Lago Clubilta Floridan Palm Beach'iltä, minun tielleni se osui Oprah shown kautta episodissa jossa Madame O. esitteli omia superherkku -suosikkejaan.
Limettipiirakka 
Grahamkeksipohja:
• n. 350 g. graham keksejä (3/4 paunaa)
• 4 rkl hienoa sokeria
• 225 g. suolaamatonta voita sulana (2 sticks)
• 1/4 tl merisuolaa (käytin kosheria)

Täyte:
• 4 kanamunan keltuaista
• 1 purkki kondensoitua maitoa (396 g / 14 ounces condensed milk)
• 1,6 dl Key limettien mehua (2/3 cup) käytin ihan tavallisia, joskin superkookkaita limettejä
• 1 raastettu limetin kuori

Kuorrute:
• 2,4 dl kuohukermaa (1 cup)
• 2 rkl tomusokeria
• 1/2 tl vaniljauutetta

Lämmitä uuni 165 C (325 F). Laita graham keksit monitoimikoneeseen ja murenna jauhoksi. Lisää voisula, sokeri ja suola, sekoita hyvin. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi piirakkavuoan pohjaan ja laidoille. Paista noin 10 minuuttia, anna jäähtyä.

Sekoita munankeltuaiset ja raastettu limetinkuori kuohkeaksi sähkövatkaimella, aikaa tähän kuluu täydellä teholla 5-6 minuuttia. Lisää kondensoitu maito pienissä erissä, jatka vatkaamista kunnes seos paksuuntuu, noin 3-4 minuttia. Lisää lopuksi limetin mehu alhaisella vatkainteholla ja anna sekoittua  joukkoon.

Laita seos jäähtyneeseen piirakankuoreen ja paista n. 15 minuttia. Anna jäähtyä ja pistä lopuksi jääkaappiin 20 minuutiksi.


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vaniljauute. Levitä jääkaappikylmän piirakan päälle ja pistä lopuksi pakkaseen vetäytymään 20 minuutiksi ennen tarjoilua.

No comments:

Post a Comment