Wednesday, November 24, 2010

Karpalosoossi kiitospäivän pöytään

Tällä reseptillä olen valmistanut karpoalohilloketta kiitospäiväksi muutamaan otteeseen. Kyseessä ei siis ole varsinainen soossi, eikä hyytelö, vaan jotain siltä väliltä. Kyseinen lisuke sopinee myös kinkun kanssa, taidankin jouluna kokeilla.
Karpalo-appelsiini hillotus

  • n. 3 1/2 dl tuoreita karpaloita (11/2 kuppia)
  • 1,2 dl sokeria (1/2 kuppia)
  • 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • reilu 1 dl vettä tai veden ja appelsiinituoremehun sekoitusta
  • 1 appelsiini pilkottuna (navel orange)
  • (kuivattuja karpaloita)

Keitä karpaloita, sokeria ja inkivääriä miedolla lämmöllä kunnes karpalot poksahtelevat rikki, n. 7 minuuttia. Lisää vesi/vesiappelsiinimehu ja anna kiehua kunnes soossi saostuu. Poista liedeltä ja lisää keitokseen pilkotut appelsiinit. Halutessa voit lisätä joukkkon kuivattuja karpaloita antamaan koostumusta lisukkeelle. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoilee kylmänä.


2 comments:

  1. Kuulostaa aikalailla samanlaiselta, jota minäkin teen, nam! Kiitti blogilinkistä, jonka sain postituslistalta. Hauska nimi blogilla :)

    ReplyDelete
  2. Tänne blogiini onkin tullut koko lailla trafiikkia portituslistan kautta, toivottavasti näin myös jatkossa!
    Reseptit, korvausohjeet sun muut ruokakommervenkit ovat sydämellisesti tervetulleita, olisi huikeaa koota ulkosuomalaisten ruokaherkkuja ja kokkausniksejä kaikkien käyttöön!

    ReplyDelete