Mikäli lanttuja ei löydy omasta lähikaupasta, myyvät niitä täällä USA:ssa myös monet Whole Foods -liikkeet. Tavallisten kauppojen pakastekaapeissa olen niin ikään nähnyt lanttua valmiiksi pilkottuna versiona.
Lantut voi keittää kypsiksi jouluista lanttulaatikkoa varten ja pakastaa odottamaan h-hetkeä. Lantut säilyvät myös jääkaapin vihanneslaatikossa ihan mukavasti. Jos haluaa turvata ettei pintaan kasva hometta voi juureksen kääräistä talouspaperiin. Kosteutta imevä paperi tulee vaihtaa muutaman päivän välein.
Lanttulaatikko
- 1/2 kg lanttua (myydään USA:ssa nimillä rutabaga ja yellow turnips)
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1rkl vehnäjauhoja
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 rkl siirappia (molasses)
Keitä lantut kypsiksi, säästä keitinvesi. Survo sauvasekoittimella tai vihannesmyllyllä. Lisää jäähtyneeseen survokseen keitinliemitilkkaan sekoitettu kananmuna ja mausteet. Paista voidellussa vuoassa 200 C astessa (400 F) n. 45 minuuttia.
Voit valmistaa laatikon ennakkoon, ennen tarjoilua notkista laatikko kuohukermalla, tasoita (ja nypytä halutessasi lusikankärjellä) ja höylää pintaan voinokareita juustohöylällä tai perunan kuorimisveitsellä + lisää horppujauhoja, paista parikymmentäminuttia tai kunnes kuumentunut läpikotaisin.
No comments:
Post a Comment