Rahka
Valmis rahka muistuttaa raejuustoa ja sen saa tasaiseksi painamalla esim. teräs siivilän läpi. Säilytä jääkaapissa.
Pikarahka
Lämmitä hitaasti maito n. 40 asteiseksi, lisää piimä. Kun hera alkaa erottua anna keitoksen jäähtyä huoneen lämmössä. Valuta siivilässä n. 20 minuuttia minkä jälkeen rahka on valmista. Säilytä jääkaapissa.
- 1 l maitoa tai piimää
Valmis rahka muistuttaa raejuustoa ja sen saa tasaiseksi painamalla esim. teräs siivilän läpi. Säilytä jääkaapissa.
Pikarahka
- 1 l täysmaitoa
- 2 l piimää
Lämmitä hitaasti maito n. 40 asteiseksi, lisää piimä. Kun hera alkaa erottua anna keitoksen jäähtyä huoneen lämmössä. Valuta siivilässä n. 20 minuuttia minkä jälkeen rahka on valmista. Säilytä jääkaapissa.
Ja Suomessa sitä saa melkein kuin apteekin hyllyltä...
Kuvan lähde: Valio
Hei. Tuosta pikarahkasta niin pitääkö seosta keittää piimän lisäämisen jälkeen vielä tai minkälaisella lämmöllä sitä pidetään että hera erottuu? Sekoitetaanko seosta vai pitääkö olla koskematta? Riittääkö se että heraa näkyy vain vähän vai pitääkö siihen tulla joku tietty määrä heraa?
ReplyDeleteSekoitetaan lisäämisvaiheessa, Hera eroaa kun seos siivilöidään teräsverkon tai juustokankaan läpi. Juuri eilen löysin selkeämmän ohjeen, omani kun on hieman sekava:
ReplyDeletehttp://www.latimes.com/features/food/la-fo-quarkrec1-20120324,0,1495780.story#axzz2l9LKoq9a