Luumuhillo
- n. 200 g / puoli paunaa kuivattuja, kivettömiä luumuja
- 1/2 dl vettä ( + lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan)
- n. 1 dl sokeria
- pieni kanelitanko
- lisäksi 1-2 tl konjakkia mausteeksi jos siltä tuntuu
Keitä ainekset pehmeäksi tahnaksi miedolla lämmöllä, lisää lopuksi konjakki. Mikäli keitos pääsee kuivahtamaan, lisää tilkka kiehuvaa vettä. Jos haluat silkkisen hillon, soseuta lopuksi sauvasekottimella tai väännä keitos ruokamylly läpi.
Kuvan lähden: Pepperidge Farm
Eksyin tanne postituslistan vinkin kautta. Tama luumuhillon ohje tuli just tarpeeseen, silla ehdin sita tuloksetta jo omista keittokirjoista selailla. Hilloista tuli tosi hyvaa, vaikka kanelitanko ja konjakki jaikin puuttumaan :).
ReplyDeleteTerveisia aurinkoisesta San Diegosta toivottelee entinen naapuri!
No mutta hei Sini Maaria!
ReplyDeleteJa lämpimät terveiset San Diegoon! Jos oikein muistan, niin palasitte Suomeen, mutta nyt siis takaisin Kaliforniassa?!?!
Me muutimme tänne itärannikolle neljä vuotta takaperin, SD:ssä olen käynyt tämän jälkeen vain kerran, vaikka mielessä onkin lämpiminä muistoina alati!!
Ja samaa valittelee täällä Noora Ruotsissa! Ei luumuhilloa löydy kaupoista ja torttuja on pakko saada huomenna kinkunpaistopippaloihin! Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta! Tuolla hillo porisee hellalla.
ReplyDeleteHyvää joulua kaikille "ulkosuomalaisille!!"
Hah, hauska nimi tuo propellos, alankin kutsumaan torttuja tällä nimellä!
ReplyDeleteMukavaa kuulla, että reseptistä on ollut hyötyä! Jaellaan jatkossakin näitä vinkkejä (ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan).
Suurkiitokset naista vinkeista ja ohjeista! Tama blogi pitaa kayda lapi huolella. Loytyy varmaan muitakin hyvia vinkkeja USA:an muuttaneelle.
ReplyDelete