Saturday, March 17, 2012

Happy St. Patrick's

Meillä otettiin eilen varaslähtö pyhän Patrikin päivän viettoon. Oma osuuteni rajoittui pipareiden ja kuppikakkujen paistoon sekä dippikastikkeen sekoittamiseen. Tämän jälkeen siiryimme siipan kera kiireesti pois jaloista. Juhlissa ei nääs fossiileja kaivattu, karkeloitsijat olivat kypsään teini-ikään ehtineitä lukiolaisia. Puolison kanssa suuntasimme päivälliselle ja elokuviin.

Täällä USA:ssa oli eilen ensi-illassa 21 Jump Street, suurena Channing Tatum fanina halusin sitä katsomaan. Channing Tatumin olen tavannut työni puitteissa livenä kun lennätimme filmiryhmää mantereelta toiselle ja vielä jälkimmäisen halki. Pitkän lennon aikana ryhmän jäsenet tulivat tutuiksi, kyseinen filmitähti oli aidosti mukava, hauska seuramies.

Mutta elvistelyt sikseen ja asiaan. Valmistamani dippikastike viittaa vahtasti Irlantia lämpimämpään ilman alaan, mutta herkku soveltuu mielestäni tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tähän suosikki soossiini ei ole täsmäreseptiä; maiston tätä kerran kyläreissulla ja olen siitä saakka sävellellyt ohjetta korvakuulolta. Kaikkien ainesosien ollessa maukkaita soolonakin, niin mikäs se on sekoittelun edetessä maistella mieluisinta makukombinaatiota.


Maailman ehkä paras dippikastike

 • Purkki vatkattua tuorejuustoa (Philadelphia Whipped Cream Cheese)
 • Purkki Sour Creamia (luulisin kermaviilinkin käyvän)
 • Purkki tomaatti -salsaa (käytin medium hottia)
 • Pussillinen Taco -maustetta

Sekoita noin yksi osa tuorejuustoa ja vastaava määrä Sour Creamia. Lisää tomaattisalsaa noin puolet määrästä (jos salsa on kovin vetistä, valuta nestettä hieman). Sekoittele sopivan notkea dippikastike, lisää pussillinen Taco maustetta. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile maissilastujen ja dippivihannesten kera. Yammy!! 

Ai niin, elokuva oli hauska, voin suositella!

2 comments:

 1. Ihanaa Tuulevi että olet täällä taas! Saakohan tuota whipped Philadelphiaa täältä, en usko. Varmaan makoisa dippi ja nuo cup caket, mikä väri!!!

  ReplyDelete
 2. Kiirettä on piisannut viime aikoina niin työ- kuin privaattirintamallakin!
  Whipped saattaisi onnistua ihan vatkaamalla tavallista cream cheeseä, maku kun on täysin sama, joskin wipped on siis ilmavampi. En kuitenkaan ole kokeillut...
  Kakkujen väri meni ihan nappiin, sekoittelin keltaisesta ja sinisestä + kysyin perheeltä arviota St. Patrikin päivän oikeasta vihersävystä:)
  Täytyykin piipahtaa lukemassa blogiasi, varmasti taas täynnä ihania kuvia ja muutakin herkullista :))

  ReplyDelete