Sunday, January 22, 2012

Ahi Tuna tonnikalaa*

Lauantai-illan kunniaksi valmistin seesaminsiemenissä leivitettyjä tonnikalapihvejä. Herkkuun tarvitaan ehdottoman tuoretta ja korkealaatuista tonnikalaa, ellei sitten halua paistaa piffejä läpikypsiksi. Omasta puolestani voisin syödä tonnikalaa vaikka raakana, mutta teinimme ei ole raa'an kalan syönnistä innoissaan. Kompromissinä suikaloin kalapihvit suupalan kokoisiksi jo ennen paistoa, mutta raa'an tonnikalan ystävä voi paistaa pihvit kokonaisina ja suikaloida kalan paistamisen jälkeen.

    Marinadi:
  • reipas 1 dl (1 / 2 kuppia ) soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • loiraus Worcestershire soossia
 sekä:
  • 3 tonnikalapihvi, noin 200 g. kukin
  • n. 1 dl (1 / 2 kuppia) valkoisia seesaminsiemeniä
Valmista ensin marinadi:, sekoita soijakastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja hienonnettu inkivääriä sekä tujaus Worcestershire soossia. Sekoita hyvin ja laita tonnikalapihvit marinoitumaan jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
Leivitä enimmistä marinadinesteistä valutetut tonnikalan palaset seesaminsiemenissä. Kuumenna (valurauta)pannu kuumaksi, lisää hieman seesamiöljyä pannulle. Paista minuutti, kaksi, jotta kala on pinnasta kypsä mutta jää sisältä vielä raa-aksi. Ja teineille hieman kauemmin.

Tarjoile wasabikastikkeen ja esim. Rukola-salaatin kera

*Ahi tuna on suomeksi keltaevätonnikala. Lisätietoa Ahi Tunasta saat täältä

No comments:

Post a Comment