Monday, January 23, 2012

Tuikkua murheeseen


Olin muutama vuosi sitten juuri Englannista takaisin Suomeen muuttaneen ystäväni kanssa Vantaalla Tiimarissa. Myyjän ilme oli ikuistamisen arvoinen kun me kaksi puolikielistä yritimme kertoa etsivämme Tee-kynttilöitä (englanniksi Tealight Candle). Ja kun sitten oivalsimme että nehän ovat suomeksi tuikkuja, ei riemullamme ollut rajoja!


Kovana kynttilän polttajana kotonamme tuikkivat tuikut läpi vuoden. Kynttilöiden laatu ja hinta eivät täällä USA:ssa mielestäni kohtaa; ne ovat tavallisessa kaupassa huomattavan hintavia + perinteiset kynttilät lisäksi helposti käryttäviä. Tuikkumurheeni ratkaiseekin IKEA mööpelitavaratalot, joista käyn muutaman kuukauden väliajoin hamstraamassa läjän varastoon. IKEA on ollut tähän saakka myös ruokamakasiinini varma täydennyksen lähde, mutta firma irtisanoi jokin aika sitten sopimukset ruotsalaisten ruokatoimittajien kanssa ja valmistuttaa nyt myymänsä tuotteet oman IKEA brändin alla. IKEA suklaa ei vain jotenkin sytytä...



Tuikkulyhtyjen alustoiksi käytän paitsi valmislyhtyjä, myös lasiastioita joiden pohjalle kaadan eläinkaupan akvaariosoraa. Kyseistä rouhetta saa mitä moninaisimmissa sävyissä ja lyhdyt on siten helppo soinnuttaa kunkin kattauksen värirepertuaariin. Tuikkujahan ei saa polttaa ilman lyhtyä, tästä opetuksena on nuoruusvuosina polttamani pöytä. Vierekkäin pöydälle ladotut tuikut hurahtivat palamaan puolimetrisenä soihtuna, jonka onneksi tukahdutin oikeaoppisesti pyyhkeellä. Vesi olisi nimittäin saanut öljypohjaisen palon roihahtamaan kattoon saakka, jotain hyötyä siis siitä etten tuohon aikaan omistanut ämpäriä!

3 comments:

 1. Just puhuin ruotsalaisen ystäväni kanssa, miten hami on että ikean Sweden shop on muuttunut, eli vain omia ikean tuotteita, outoa. Joulun alla ei edes saatu Annas pepparkakor ja Maraboun suklaat on poistettu kokonaan. Minäkin ostan tuikkuja ikeasta kilokaupalla ja Fenomen valkoiset kynttilät ovat todella hyviä. Maailma on pieni.

  ReplyDelete
 2. Täällä USA:ssa saa onneksi Anna's pepparkakor ihan lähikaupasta! ( Kuin myös Pandan lakuja sekä Fazerin minttusuklaakonvehteja)
  En kuitenkaan jaksa uskoa, että IKEAn oma brändi jaksaa houkutella ostoksille samaan tapaan. Omalla kohdallani kun tuo Marabou -suklaa on jaksanut houkutella mailienkin matkan takaa shoppailemaan, siinä samassa on kynttilät (valkoinen Fenomen myös meillä jatkuvassa poltossa :) ja servetit tullut hankittua, usein mukaan on tarttunut myös jotain muuta heräteostosta!
  Sweden Shopit ovat olleet tärkeä esittäymisareena ruotsalaisille elintarviketoimittajille maailmalla. Ehkä IKEa nyt saa paremmat katteet, mutta volyymien en usko pysyvän samalla tasolla kuin alkuperäistuotteilla.

  ReplyDelete
 3. Näin on Tuulevi! Hyvin analysoitu! Juu, ne servetit, Fantastisk, just hain tänään lisää ja tuikkuja taas. Kivoja uusia kevään juttuja...Puutarhakalusteita tammikuun lopulla! Halauksin.

  ReplyDelete