Tuesday, January 11, 2011

Lohikeittoa savun maulla

Olen jo aiemminkin maininnut mieltymyksestäni savun makuun. Himokkaana savulohen ystävänä on tapanani ostaa Cotscosta norjalaista kylmäsavulohta, paikan tuntevat muistanevat pakkauksen aikas kookkaaksi. Vakuumiin pakattu kala ei avattuna pitkiä aikoja hyvänä säily, joten osa siitä päätyy ruokakokeiluissamme koekaniiniksi.
Tämän kertainen testaus oli lohikeitto, jossa puolet lohesta oli kylmäsavustettua, toinen puoli tavallista, soppaa valmistimme about seuraavan ohjeen mukaisesti:
Kylmäsavulohikeitto
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala lanttua
  • n. 200 g raakaa lohifilettä
  • n. 200 g kylmäsavulohta
  • iso tölkki kookosmaitoa
  • 1 pkt maustettua tuorejuustoa (cream cheese)
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kuori ja kuutioi juurekset ja sipulit, laita kattilaan vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät, anna kiehua lähes kypsiksi. Lisää lohet ja kookosmaito ynnä juusto, anna kiehahtaa. Tarkasta maku ja lisää mausteita maun mukaan.

No comments:

Post a Comment