Wednesday, January 26, 2011

Mureaa possua

Lempi TV-kokkini Ina Gartenin valmisti näin possua Halloween juhliinsa, päätin kokeilla. Kokeiluja on nyt kertynyt muutamia ja niin on mureaa herkkua, että syrjäyttänee kinkun joulupöydästämme.

Koska suomenkieliset porsaanosanimitietoni ovat erittäin rajalliset, en nyt päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen siitä, kutsutaanko tätä suomeksi luinen porsaan ulkofile vaiko luinen porsaan selkä. Täällä suunnassa lihajölli tunnetaan nimellä Pork Loin, kommentoikaa please!

Porsasta fenkolin ja valkosipulin kera

  • 1 (n. 5 paunaa / reipas 2 kg) porsaan selkää, luineen (pork loin)
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1/3 kuppia / 8 cl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunan kuori (n. 2 sitruunaa)
  • 2 tl fenkolin siemeniä
  • 2 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl kosher suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria


Anna sianlihan seistä huoneenlämmössä puoli tuntia. Kuumenna uuni
400 F / 200 C asteeseen.
Aseta sianliha rasvainen puoli ylöspäin paistoastiaan, sido tarvittaessa. Sekoita monitoimikoneessa valkosipuli, rosmariini, raastettu sitruunan kuori ja fenkolin siemenet karkeaksi sekoitukseksi. Lisää oliiviöljy, sinappi, suola ja pippuri ja sekoita sileäksi tahnaksi. Hiero tahna sianlihan päälle ja anna paistua uunissa 1-1 1 / 4 tuntia, tai kunnes paistomittarin lämpötila on
140 F / 60 C astetta. Siirrä leikkuulaudalle ja peitä alumiinifoliolla. Anna vetäytyä 20 minuuttia, siivuta möhkäle luiden välistä, tarjoile lämpimänä omenahillon ynnä valitsemiesi lisukkeiden kera.

Omenahillo

  • 1 iso appelsiini, kuori raastettuna ja mehut puristettuna
  • 1 sitrruna, kuori raastettuna ja mehut puristettuna
  • 3 vihreää omenaa (Granny Smith)
  • 3 punaista omenaa (Macintosh tms. )
  • tiivis 1/2 kuppia / 1.2 dl vaaleaa fariinisokeria (light brown sugar)
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • hyppysellinen jauhettua maustepippuria (ground allspice)

Raasta appelsiinin ja sitruunan kuorista värikäs osa, purista mehut kulhoon. Lisää kuoritut, pilkotut omenat, sokeri ja mausteet. Anna hautua kattilassa miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Muussaa haarukalla halutun hienoksi muussiksi (itse tykkään kokkareisesta versiosta).

No comments:

Post a Comment