Tuesday, December 20, 2011

Joulupöydän sienisalaatti

Koska sienimetsään on matkaa, enkä varmaan edes tunnista paikallisia sieniä, käytän sienisalaatissa (ja ruoanlaitossa muutenkin) kaupan sieniä. Sienisalaatin valmistan baby postabelloista seuraavasti:

Pyyhi sienistä mahdollinen multa kostutetulla talouspaperilla, älä kastele veteen. Siivuta sienet, keitä voimakkaasti suolatussa vedessä  kunnes menevät kasaan, noin about viisi minuuttia. Jäähdytä jäävedessä ja purista ylimääräinen vesi pois.
Laita kerros sieniä säilytysastiaan, päälle reippaasti karkeaa merisuolaa tai koshersuolaa, toista ja laita päälimmäiseksi kerros suolaa. Kaada astiaan lähdevettä, kraanavesikin käy jos siinä ei ole klooria. Pistä astian sisään paino, käytän tähän vedellä täytettyä mini grip sandwich -pussia, joka kannen alla painaa sieniä kasaan. Sulje kansi tai laita astian päälle muovikelmu ynnä päälle paino, pistä jääkaappiin vetäytymään, muutamaksi päiväksi nyt ainakin. Sienien tulee olla purkissa tiiviisti painon alla, kokonaaan suolaveden peitossa.
Ennen käyttöä, liota suolasienistä liika suola pois.
Sienisalaatti
  • Suolattuja baby portabella sieniä
  • Pilkottu punasipuli tai tavallinen sipuli
  • Maustamatonta kermaa vaahdotettuna
  • Sour Creama 
Pilko sipuli pieneksi. Tarkista suolasienten maku, jos liian suolaisia, liota vedessä. Hakkaa suolasienet pieneksi silpuksi. Vaahdota kerma ja sekoita sour creamin kanssa seos, jossa on reipas puolet kermavaatoa ja vajaa puolet sour creamia (käytän tähän arviolta 70/30 prosentin suhdetta). Kermaseosta tulee olla sen verran, että salaatin aineksista tulee kiinteähkö, helposti lusikoitava sekoitus, älä kuitenkaan yliannosta kastiketta ( eli ei mitään kaupan Italiansalaatti - keiton omaista koostumusta) .

Sekoita sipuli ja sienet kerma-sour cream seokseen ja tarjoile kylmänä. Hyvää on!

No comments:

Post a Comment