Monday, December 19, 2011

Rosollia olla pitää!

Alkuperäiseen rosolliinhan kuuluu kaiketi silli. Meillä sillit tarjoillaan erikseen, ja rosolli on puhtaasti juurespohjainen salaatti. Valmistan rosollin yleensä aattoaamuna, porkkanat ja perunan keitän valmiiksi edellisenä iltana.

Rosolli
  • 2 keitettyä perunaa
  • 3 keitettyä porkkanaa
  • 3 etikkapunajuuria
  • 2 maustekurkkua, kosher dill
  • 1 Granny Smith omenaa
  • 1 sipulia 
  • suolaa jos maku niin vaatii
 Kastike:
  • 2 dl kuohukermaa löysähkönä vaahtona
  • ripaus valkoviini- tai shampanjaviinietikkaa
  • muutama palanen punajuurta värjäämiseen, valkopippuria
Keitä perunat ja porkkanat. Kuori jäähtyneet juurekset, pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi, sekoita ja jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile kastike erillisestä astiasta.





No comments:

Post a Comment