Sunday, September 19, 2010

IvanaHelsinkiä ja herkkutatteja

Viikon yksi odotetuista kokohohdista oli New Yorkin Fashion Weekin IvanaHelsinki Show. Koska en ole muotiguru, jätän Paola Suhosen kokoelman arvioinnin muiden hommaksi. Sen voin kuitenkin todeta, että kuosit olivat herkullisia, tosin hamusin niitä mielessäni sisustuskankaiksi. Ehkäpä siinä onkin Suhosen perheyrityksen seuraava aluevaltaus, tosin en tiedä vaikka olisivat jo nyt ansioituneita sillä saralla.


Näytöksen jälkeen suuntasin parhaan ystäväni kanssa myöhäiselle iltapalalle läheiseen A Voce ravintolaan Columbus Circlelle. Paikka on sellainen kalliimman puoleinen italialaisravintola, annokset ovat sitä kokoluokkaa, joista raavas mies tulisi kiukkuiseksi, mutta tällaiselle pienemmän puoleiselle nais-ihmiselle oikein oivallisia myöhäisillan huikopalaksi. Ruokalistalta valitsin Funghi al fornoa, eli lautaelleni päätyi paahdettuja Royal sieniä, jumalaista soossia sekä hasselpähkinöitä. Makuelämys vailla vertaa, vaikka en edelleenkään tiedä mitä sieniä eteeni kannettiin. Kun vielä edessä ikkunoiden ulkopuolella avautui upeaakin upeampi näkymä Columbus Circlelle, ei illan onnistumiseen enää muita aineksia vaadittu.


Ruokahimojen lisäksi kärsin joistakin ruoka-aineallergioista. Vakavasta vaivasta ei onneksi ole kysymys, allergiaoireeni ovat lähinnä kiusallista kutinaa ynnä ihon punoitusta sekä aivastelua.
Annoksen nauttimisesta ei ollut kulunut kauaakaan kun nenäni alkoi vuotaa ja tulevan aivastelukohtauksen ensioireet kutittivat sieraimissa. Yllättävää oli kuitenkin se, että näin voimakasta kohtausta en  muista saaneeni ehkä koskaan. Oliko syynä kermainen soossi, pähkinät joita siedän tietääkseni hyvin vaiko jokin muu on yhä hämärän peitossa. Joka tapauksessa näköalasta nauttimisen sijaan suuntasin naistenhuoneen puolelle nenänniisto ja antihistamiinisuihke aktiviteettien pariin. Onneksi olin ulkona parhaan ystäväni kanssa, hänellä riitti ymmärrystä vaivani suhteen. Sillä olisihan se ollut perin noloa jos kyseessä olisi ollut romanttiseksi tarkoitettu illallinen, jonka päätteeksi eukko kituu vessassa nenä punaisena ja vieläpä valuen. 

No comments:

Post a Comment