Friday, October 22, 2010

Halloween Bake Sale

Kakkumyyjäiset ovat tärkeässä asemassa täällä USA:ssa kerättäessä rahaa erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Tyttäreni lukiossa oli vuorossa Halloween -myyjäiset, joihin minun odotettiin paistavan kuppikakkuja.
Jos olet vieraillut blogissani aiemmin, niin et varmaankaan ole voinut välttyä lukemasta keittiöremonttiini liittyvää jupinaa. Uunia saati toimivaa keittiötäkään ei siis ole (loistava lähtökohta ruoka-aiheiselle blogille). Niinpä rimpautin Skimbacon Katjalle ja kerroin saapuvani kylään paistamaan kuppikakkuja, joita vääntyikin sitten melkein sata kappaletta.
Yleensä ei käytä kaupan laatikkokakkuja ja pursotteita kahdesta syystä; ne maistuvat mielestäni keinotekoisilta ja ennen kaikkea sisältävät runsain mitoin transrasvoja, jotka noin periaatteessa olen pyrkinyt eliminoimaan kotoani. Amerikkalaistunut tyttäreni kuitenkin nimenomaan toivoi, että kakkuset valmistuvat ja koristuvat kaupan valmisaineista, ne kun ovat kuulemma juuri sen makuisia mihin kaikki ovat lapsesta saakka tottuneet.


Valmiiden kakkujen pääälle tuli vielä Halloween -aiheinen strösselikoristus, mutta kuvien otto unohtui taasKoristetta varten värjäsin osan valkoista frostingkia oranssilla karamellivärillä ja pursotin siitä vanat pursotinpussiin Mansikkamäen ohjeen mukaan. Käytän koristeluun yleensä kertakäyttöisiä pursotuspusseja, suurikokoiset olivat harmikseni lopussa, joten väsäilin herkkuja varsin pienillä pursotuspusseilla, jonne väriraitojen pursottaminen oli hieman hankalaa eikä jälki ollut järin siistiä. Lisää väripursotuksen saloista Eben loistavasta Mansikkamäki -kakkublogista.

No comments:

Post a Comment