Friday, October 1, 2010

Lehtikaalia kokojyväpastan kera

Kale eli suomeksi lehtikaali oli uusi tuttavuus muuttaessani Yhdysvaltoihin reilut 11 vuotta takaperin. Äitini tosin väittää, että kyllä sitä meidän kotimme kasvimaalla jopa viljeltiin, niin tai näin, uusi rehu se minulle kuitenkin oli.

Seuraavassa on oivallinen pastaresepti, joka sopii myös niille vegetaristeille joiden ruokavalioon maitotuotteet myös mahtuvat.

Lehtikaalia kokojyväpastan kera
  • Kokojyvä pastaa
  • Voita paistamiseen n. 3 rkl
  • Kerä lehtikaalia
  • Suuri sipuli
  • Valkosipulijauhetta
  • Oliiviöljyä n. 1 dl
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl fetajuustoa murusina
  • Suolaa ynnä mustapippuria

Keitä kokojyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Revi lehtikaali irti lehtiruodista, pilko lehdet suupalan kokoisiksi. Sulata voi suuressa pannussa tai padassa, kuullota sipuli, pidä lämpötila kohtuullisena, jotta voi ei pääse kärventymään. Lisää lehtikaali, vähän kerrallaan.
Kun koko lehtikaali on padassa, ripottele pintaan valkosipulijauhetta, kääntele hyvin. Lisää joukkoon reipaanlaisesti oliiviöljyä niin, että kaikki lehdet öljyyntyvät hyvin, mutta padan pohjalle ei tule ylimääräistä öljyä. Paista keskilämmöllä n. 10 minuuttia, kaali saa saada hieman paistoväriä.
Kun kaali on kypsynyt kasaan, lisää balsamiviinietikka, anna "kiehahtaa" ja lisää fetajuusto, pyörittele reippaasti muutamia kertoja, jotta juusto sulaa joukoon.
Tarkoile keitetyn kokojyväpastan kanssa

No comments:

Post a Comment