Wednesday, November 17, 2010

Luumuhillo joulutorttuihin

Vaikka en ole mikään joulutorttujen sydänystävä, kuusijuhlaan ne kuitenkin kuuluvat ehdoitta. Valmistan tortut kaupan valmistaikinasta ( Pepperidge Farm Puff Pastry), laiska kun olen. Hillon sentään kokkaan itse (koska en ole kaupasta paistamiseen sopivaa löytänyt) seuraavalla ohjeella:

Luumuhillo
 • n. 200 g / puoli paunaa kuivattuja, kivettömiä luumuja
 • 1/2 dl vettä ( + lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan)
 • n. 1 dl sokeria
 • pieni kanelitanko
 • lisäksi 1-2 tl konjakkia mausteeksi jos siltä tuntuu

Keitä ainekset pehmeäksi tahnaksi miedolla lämmöllä, lisää lopuksi konjakki. Mikäli keitos pääsee kuivahtamaan, lisää tilkka kiehuvaa vettä. Jos haluat silkkisen hillon, soseuta lopuksi sauvasekottimella tai väännä keitos ruokamylly läpi.

Kuvan lähden: Pepperidge Farm

6 comments:

 1. Eksyin tanne postituslistan vinkin kautta. Tama luumuhillon ohje tuli just tarpeeseen, silla ehdin sita tuloksetta jo omista keittokirjoista selailla. Hilloista tuli tosi hyvaa, vaikka kanelitanko ja konjakki jaikin puuttumaan :).

  Terveisia aurinkoisesta San Diegosta toivottelee entinen naapuri!

  ReplyDelete
 2. No mutta hei Sini Maaria!

  Ja lämpimät terveiset San Diegoon! Jos oikein muistan, niin palasitte Suomeen, mutta nyt siis takaisin Kaliforniassa?!?!

  Me muutimme tänne itärannikolle neljä vuotta takaperin, SD:ssä olen käynyt tämän jälkeen vain kerran, vaikka mielessä onkin lämpiminä muistoina alati!!

  ReplyDelete
 3. Heipparalla,

  Hollannissa on sama vika kuin US-maassa. Kelpo hilloa ei saa mistään. Tällä reseptillä joulurupelit (propellos as I have named them for the foreigners) on peräti parempia kuin kotona suomessa. Kiitos kovasti ohjeesta.

  ReplyDelete
 4. Ja samaa valittelee täällä Noora Ruotsissa! Ei luumuhilloa löydy kaupoista ja torttuja on pakko saada huomenna kinkunpaistopippaloihin! Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta! Tuolla hillo porisee hellalla.


  Hyvää joulua kaikille "ulkosuomalaisille!!"

  ReplyDelete
 5. Hah, hauska nimi tuo propellos, alankin kutsumaan torttuja tällä nimellä!

  Mukavaa kuulla, että reseptistä on ollut hyötyä! Jaellaan jatkossakin näitä vinkkejä (ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan).

  ReplyDelete
 6. Suurkiitokset naista vinkeista ja ohjeista! Tama blogi pitaa kayda lapi huolella. Loytyy varmaan muitakin hyvia vinkkeja USA:an muuttaneelle.

  ReplyDelete