Thursday, October 21, 2010

Tee-se-itse korvaavat ruoka-aineet ulkosuomalaisille

Meikä on ollut veto-veks tuon Atlantan reissun jälkeen, olotilaani ei varmasti kohenna keittiöremonttimme, joka ei edisty ensinkään. Olenkin viettänyt aikaani lukien sekä TV:n ääressä.
Kaikkien TV -ruokaohjelmien kuningatar Paula Dean antoi ohjelmassaan vinkin kuinka valmistaa Creme Fraichea kun resepti sitä vaatii, mutta paikallinen ruokakauppa ei pysty tuotetta tarjoamaan. Alla lisäksi ohjeet kirnupiimällle sekä sour creamille. (Sitä pystyykö itsetehtyä sour creamia käyttämään creme fraichen pohjana en ole testannut)

Creme Fraiche:
  • 2,4 dl kuohukermaa (1 cup heavy cream)
  • 2 rkl (30 ml) sour creameä

Sekoita kerma ja sour cream, peitä astia muovikelmulla ja anna seistä huoneen lämmössä 12-24 tuntia.

Kirnupiimä (buttermilk)
  • 2,4 dl (1 cup) maitoa
  • 1 tl ( 5 ml) valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Sekoita aineet keskenään, anna veätytyä huoneenlämmössä 5 minuuttia

Sour Cream
  • 1,8 dl (3/4 cup) maustatamonta yogurttia
  • 0,6 dl (1/4 cup) voita

Sulata voi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, sekoita jugurttiin. Jäähdytä jääkaapissa tunnin ajan.

Lähde: Foodnetwork/ Paula Dean

3 comments:

  1. Creme Fraichea olen kaivannut taalla. Silla oli niin helppo tehda kivoja kastikkeita. Kiitos tasta!

    ReplyDelete
  2. Okei, mutta kun sour creamia saa kaupasta niin mitä suomalaista ruoka-ainetta korvaamaan tuo kotitekoinen on tarkoitettu? Nyt tuntuu että mulla ei sytytä!

    ReplyDelete
  3. Sour Cream ohje lienee lähinnä hätävaraksi, jos sitä ei kaapista löydy ja kiiruusti pitäisi saada (valmistuu n. tunnissa).
    Sour Creamia en muista Suomessa kaupoissa kuitenkaan nähneeni, eli ehkä ohjeesta on esim. paluumuttajille tai muiden maiden asukeille hyötyä :))

    ReplyDelete